Červená paprika
Označenie ASTA (American Spice Trade Association) pri paprikách udáva mieru sily ich farby, ktorá súvisí s obsahom prírodných farbív. Toto hodnotenie sa používa hlavne pri mletej paprike a meria intenzitu červenej farby – čím vyššie je číslo ASTA, tým je paprika farebne intenzívnejšia a zvyčajne aj kvalitnejšia.
ASTA je dôležitým ukazovateľom pre výrobcov, obchodníkov a kuchárov, pretože farba korenia ovplyvňuje aj vizuálnu príťažlivosť a kvalitu finálnych jedál.
Príklady hodnôt ASTA:
• ASTA 60-80: nižšia kvalita, svetlejšia farba
• ASTA 100-120: stredná kvalita, vhodná pre bežné použitie
• ASTA 140-160: vysoká kvalita, intenzívne sfarbenie
• ASTA 180+: prémiová kvalita, veľmi sýta farba
Zobrazené 1 až 8 z 8 (1 stránok)