Produkt nemeckej spoločnosti J. Rettenmaier & Söhne. Štiepky s veľkosťou zŕn 4 - 12 mm sú zbavené prachu a tvoria veľmi bohatý, jemný dym, ktorý dodáva lahodnú dymovú arómu. Sú veľmi úsporné a skracujú časy údenia, čím zmenšujú váhové straty výrobkov počas údenia. Štiepky dodávame balené v ľahko manipulovateľných plastových vreciach vo veľmi suchom stave.
Kvalita údených výrobkov závisí na použití kvalitných udenárskych štiepok.
Buk má stredne silnú a vyváženú arómu, jeho dym farbí mäso do zlatožltej, až svetlohnedej farby. Ide o najpoužívanejšie drevo na údenie v Európe.
Univerzálne použitie. Vhodné na údenie bravčového a hovädzieho mäsa, hydiny, diviny, ale aj rýb, syrov a orechov a tiež ako podstieľka pod zvieratá.
Produkty nemeckého výrobcu J. Rettenmaier & Sōhne GMBH + CO. sú certifikované podľa normy ISO, HACCP, PEFC.
Štítky: