Návod na použitie: 5 kg bravčového mäsa (zloženie 2,5 kg pliecko + 2,5 kg prerastaný bôčik), môže sa použiť aj hovädzie mäso alebo mäso z diviny, pokrájame na väčšie kusy (4 až 8 cm). Pridáme koreninovú soľ ČABAJKA 250g. Mäso s koreninovou soľou dobre premiešame a necháme stáť 12-24 hodín na chladnom mieste pri 4-8°C. Odležané mäso melieme na mlynčeku cez nôž s otvormi Ø 6-10 mm, po zomletí len zľahka premiešame. Pripravenú zmes plníme do prírodných bravčových čriev, pred údením necháme povrch klobás usušiť na chladnom mieste. Údime studeným dymom (nie prudko) do oranžovo-hnedého zafarbenia.
Výživové údaje na 100g výrobku: Energia 797kJ/190kcal; Tuky: 7,3g; z toho nasýtené mastné kyseliny: 1,7g; Sacharidy: 25g; z toho cukry: 10g; Bielkoviny: 6,3g; Soľ: 53,6g
Výrobca: Mäspoma spol. s.r.o., T.G.Masaryka 8/955, 960 01 Zvolen, Slovenská republika
Skladovanie: Skladujte v suchu a chráňte pred priamym slnečným žiarením.