Zloženie/info
Cesnak medvedí rastie vo vlhkejších lesoch po celej Európe. Má výraznú cesnakovú arómu a korenistú chuť. V kuchyni sa najčastejšie využívajú listy medvedieho cesnaku, no je možné využiť aj jeho cibuľu. Listy sa vyznačujú typickou cesnakovou chuťou a používajú sa rovnako ako klasický cesnak.
Alergény
Výrobok môže obsahovať zeler, horčicu, sezam, glutén, sóju, vajcia, mlieko, arašidy, orechy, vlčí bôb.
Recept/použitie
Cesnak medvedí sa používa v studenej kuchyni na prípravu nátierok, šalátov alebo bylinkového masla. V teplej kuchyni sa používa ako náhrada cesnaku a pažítky. Používame ho na prípravu omáčok, polievok alebo špenátu, na dochutenie ryže alebo zemiakov, pri príprave cestovín, húb, fašírok, mletého mäsa, diviny či hydiny a všade tam, kde je žiaduca jemná cesnaková chuť.
Tip
Výborný ako náhrada za pažítku a cesnak.
Výrobca
Mäspoma spol. s.r.o., T.G.Masaryka 8/955, 960 01 Zvolen, Slovenská republika
Hmotnosť
6g
Skladovanie
Skladujte v suchu a chráňte pred priamym slnečným žiarením.