Zloženie/info
Muškátový orech sa získava z tropického stromu muškátovníka pravého. Plodom tohto vždyzeleného stromu je bobuľa, ktorej jadrom je práve muškátový orech. Postrúhaný muškátový orech je vhodnou prísadou do pudingov, medovníkov, ovocných koláčov, omáčok alebo dusenej zeleniny. Je obľúbenou koreninou na ochutenie vaječného koňaku.
Alergény
Výrobok môže obsahovať zeler, horčicu, sezam, glutén, sóju, vajcia, mlieko, arašidy, orechy, vlčí bôb.
Recept/použitie
Muškátový orech má korenisto-sladkastú chuť, muškátový kvet zas viac horkú. Muškátový orech a muškátový kvet sú vhodné koreniny pri príprave duseného mäsa a pirohov plnených mäsom, ale aj na väčšinu vaječných a syrových pokrmov. Muškátový kvet vylepší bešamel, cibuľovú omáčku, hnedé polievky, morské špeciality, nakladané mäso, syrový nákyp a smotanovo syrové dezerty.
Tip
Je veľmi aromatický, preto ho dávkujte opatrne.